Izrada sajta - MODERAN DIZAJN

IT Usluge - Blog

IT Usluge - blog o informatici i raznim zanimljivostima iz ove oblasti

 • Početna
  Početna Ovde možete pronaći sve postove na sajtu.
 • Kategorije
  Kategorije Prikazuje listu kategorija na ovom blogu.
 • Tagovi
  Tagovi Prikazuje listu tagova koji su korišćeni u blogu.
 • Login
  Login Login form

Podesite štampanje u Google dokumentima

 • Font size: Larger Smaller
 • Subscribe to this entry
 • Print

Kada koristimo cloud baziran kancelarijski program, postoje određene osobine, koje svi sistemi treba da imaju - kao što je mogućnost štampanja dokumenata.
Bez obzira gde radite, postoji velika verovatnoća da štampate dokumente, sa vremena na vreme. Ponekad ćete morati da prilagodite dokumente za različite vrste štampe.
Ako koristite Google aplikacije za kreiranje dokumenata, možete ih lako optimizovati da zadovolje vaše potrebe za štampanjem.Pre štampanja možete uraditi nekoliko stvari. Opcije za formatiranje se mogu izabrati klikom na Podešavanje stranice, tojest, klik na Datoteka, pa u padajućem meniju izaberite Podešavanje stranice ...

- Podesite margine. Podrazumevano, margine su postavljene 2.54 cm (1 inč) za gore, dole, levo i desno. Ako želite da stane više teksta na stranici, smanjite margine. Budite sigurni da ne idu ispod 0, kao i malo iznad 0, jer možda neće biti odštampano. Ako želite čuveti dokumenat bez štampanja, onda možete sve podesiti na 0.
- Izaberite veličinu stranice. Možete podesiti veličinu stranice, kako bi zadovoljila vaše zahteve. Klikom na veličinu papira izaberite željenu veličinu ... najčešće korišćeno je A4.
- Izaberite položaj dokumenta. Postoje dva položaja koje možete primeniti na vaše dokumente: Uspravno i Vodoravno. Uspravno (portret) je podrazumevana orijentacija i ona je duža, a Vodoravno (landscape) je šira opcija.
Za dokumente poput ugovora, možda je najbolja Uspravna opcija.

Ako planirate da zadržite isti format za sve dokumente, možete da pritisnete Postavi kao podrazumevano i svi budući dokumenti slediti ovaj isti oblik.

Štampanje možete izvršiti, tako što ćete pritisnuti ikonicu štampača u gornjem levom uglu, ili pritisnete datoteka pa štampaj. Postoji i skraćenica na tastaturi : CTRL + P.

Takođe možete podesiti margine i pregledati dokument, kako će izgledati odštampani na stranici i onda ga odštampati.

in Razni Saveti Hits: 2010
0
 • No comments made yet. Be the first to submit a comment

Napiši komentar

Guest četvrtak, 29 jun 2017